Mijn missie: een duurzame toekomst voor de zorg

Hoe we samen de zorgsector succesvol in stand kunnen

houden en praktijksucces kunnen bereiken

Mijn missie

Op de werkvloer kreeg ik regelmatig te horen: "Mies, hoe doe jij dat toch? Zoveel verschillende petten op zetten? Zo ben je gewoon Michelle, de andere keer ben je praktijkmanager, behandelaar of ondernemer". Ja dat klopt! Zei ik dan. En toch ben ik nog steeds Michelle. Dat is dus precies waar mijn kracht ligt. Ik ben iemand met humor en empathie, maar aan de andere kant kan ik ook direct of zakelijk zijn, snel schakelen in situaties en ze in goede banen leiden. Dit bleek voor mij de gouden combinatie, omdat ik inzage had in een praktijk vanaf zowel de werkvloer als achter de schermen. Ik was "one of the guys" , en dat zorgde voor vertrouwen vanuit het team, begrip voor situaties en veel kennis op alle fronten rondom praktijkorganisatie. Het feit dat je begrijpt wat er op een werkvloer speelt omdat je er zelf ook actief bent, maakt het organiseren van een praktijk juist eenvoudiger dan wanneer je alleen van buitenaf aanstuurt zonder te weten wat er op een werkvloer gebeurt. 


Toch zag ik regelmatig praktijkhouders en praktijkmanagers worstelen in praktijken.


Ik zag bepaalde problemen herhaaldelijk terugkeren, waar ik zelf ook ooit mee heb geworsteld in het verleden als praktijkmanager. Vragen als: hoe kan ik het verlenen van zorg en het managen van een praktijk blijven combineren zonder te bezwijken onder de (tijds)druk? Hoe zorg ik dat mijn praktijk overeind blijft ondanks personeelswisselingen, een gebrek aan gekwalificeerd personeel, stijgende kosten, veranderende regels en vergoedingen enzovoort? Hoe zorg ik dat ik op een leuke, laagdrempelige manier kan omgaan met medewerkers en tegelijkertijd serieus genomen blijf worden? Hoe kan ik ervoor zorgen dat taken of verantwoordelijkheden succesvol worden opgepakt door medewerkers? Hoe kan ik ondanks de druk op de zorgsector plezier blijven houden in mijn werk als praktijkhouder of praktijkmanager? Deze en nog zoveel meer vraagstukken waren voor mij de ultieme triggers om unieke programma's te gaan ontwikkelen voor praktijkhouders en praktijkmanagers, zodat zij het maximale uit zichzelf en uit de praktijk kunnen halen voor het bereiken van een succesvolle en winstgevende zorgpraktijk. Want ondanks de huidige tijden is het echt nog steeds mogelijk om praktijksucces te bereiken. Zo heb ik verschillende praktijken geholpen, van solopraktijken tot aan grotere groepspraktijken of ketens. Van financiële problemen naar het creëren van actieve patiënten groei en winstgevendheid. 


Ik hoor je denken... Waarom begin je dan niet gewoon een eigen praktijk? 

Doen waar je passie echt ligt

Ontelbare keren spookte het door mijn hoofd en af en toe gebeurt dit nog steeds. Als ik wil kan ik ieder moment een praktijk overnemen en ik weet dat ik daar echt een succes van kan maken. Maar gaandeweg ben ik erachter gekomen dat mijn passie niet ligt in het runnen van een eigen praktijk. Mijn kennis en vaardigheden die ik allemaal bewust wilde ontwikkelen de afgelopen 19 jaar gaan veel verder dan alleen praktijkmanagement of ondernemen. Juist daarom voelt het als mijn missie om al die kennis en ervaring zoveel mogelijk te delen met praktijkhouders en praktijkmanagers die worstelen met hun praktijk. Ik weet dat hier enorm veel behoefte aan is, dit heb ik met eigen ogen helaas vaak gezien. Zeker nu we te maken hebben met zoveel drastische veranderingen die een hoop druk en stress met zich mee brengen in de zorgsector, is zelfs een tijdperk aangebroken dat praktijkhouders overwegen om eerder te stoppen met hun praktijk en praktijkmanagers een carrière switch maken. Zoveel passie, kennis en kunde mag niet zomaar verloren gaan. En het is ook niet nodig! En dat is precies waarbij ik ze kan helpen.

Door zoveel mogelijk zorgprofessionals van A tot Z te begeleiden naar hun ideale praktijk situatie en met elkaar in verbinding te blijven, zorgen we samen dat de sector overeind blijft en ons kunnen blijven richten op het welzijn van de patiënten.

A journey of a thousand miles begins with a single step

Van slechte gewoonten naar succes

Ik ben geboren en opgegroeid in Den Haag en ons gezin bestond uit mijn vader, moeder en zus. We hadden geen makkelijke jeugd en opvoeding. Wij werden thuis bijvoorbeeld opgevoed met een negatief beeld over succesvolle mensen en geld. Pas op latere leeftijd kwam het besef dat mijn ouders het zelf financieel zwaar hadden en een negatieve associatie met geld. 

Als kind zwom ik al tegen de stroming in.

In mijn beleving kon het niet zo zijn dat je dromen of succes niet kon waar maken. Ik droomde vroeger over heel veel dingen en had veel creatieve ideeën, maar dit werd jammer genoeg niet gesteund door mijn ouders. Zij zaten vast in hun negatieve denk patroon. En zo zijn zij zelf door hun ouders waarschijnlijk ook opgevoed. Zij wisten niet beter. Zoveel invloed heeft je opvoeding dus op je denkwijze.

Na het overlijden van mijn moeder in 2010 en ik mijn ouderlijk huis verliet, begon pas echt het proces om aan mezelf te kunnen werken. En dat deed ik met veel vallen en opstaan. Want ook ik was gevormd door mijn ouders ook al wilde ik dit niet. Ik heb veel wegen bewandeld om te werken aan mijn zelfbeeld, zelfinzicht en bewustwording. Ik woog op mijn dieptepunt ruim 140kg en ik wist dat ik op deze manier niet oud wilde of kon worden. Ik besloot afscheid te nemen van mijn oude leven, lichamelijk en mentaal. Ik wist dat ik op deze manier de weg vrij kon maken voor mezelf naar vrijheid, gezondheid en succes. En dat lukte. Ik viel een compleet mens af aan gewicht en ik besloot van de één op andere dag van het westen naar het oosten van NL te verhuizen. Daar ben ik nu gelukkig met mijn gezin en genieten we iedere dag van de mooie Veluwe die aan onze voeten ligt. In 2018 begon ik als zelfstandig ondernemer en vond dankzij mijn achtergrond en jarenlange ervaring in de Mondzorg mijn weg in coaching en advisering voor zorgondernemers. Nog steeds werk ik elke dag aan een positieve mindset. Want dat is beslist nodig om vooruit te blijven denken en positieve resultaten te bereiken. 

Wanneer ik mensen aan het coachen ben, vertel ik vaak mijn persoonlijke verhaal met een boodschap. Als je namelijk echt iets wilt bereiken in je leven ongeacht of het op persoonlijk of zakelijk gebied is, dan moet je er voor de volle 100% voor gaan. Je kunt succes bereiken als je er zelf moeite voor doet en in de spiegel durft te kijken.

Dus voor jou als praktijkhouder of praktijkmanager gelden deze vragen. Wat wil je echt bereiken? Waar wil je absoluut geen spijt van krijgen in de toekomst? Nu is het moment om kansen te grijpen in plaats vanaf te wachten. Geef mij één reden waarom je jouw succes nog langer in de ijskast wil laten staan? 

Samen bouwen aan jouw ideale praktijk

Speciaal voor praktijkhouders

Samen bouw ik met jou aan jouw praktijksucces. Krijg alle bouwstenen om stap-voor-stap jouw ideale praktijk vorm te geven. Werken aan jouw winstgevende toekomst. 

Speciaal voor praktijkmanagers

Ik neem je mee in mijn unieke programma's voor het bereiken van jouw persoonlijke- en professionele succes. Krijg alle tools om het maximale uit jezelf en de praktijk te halen!

Gratis tips voor praktijksucces

Volg mijn masterclasses, lees de nieuwsbrieven voor de laatste feiten en tips en lees mijn roadmap voor praktijksucces. Handvatten voor jouw professionele groei en ontwikkeling.

Wat anderen hebben ervaren

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Eindelijk meer rust op de werkvloer
Dankzij alle inzichten die ik van Michelle heb gekregen, ben ik eerst aan de slag gegaan met mezelf. Direct al merkte ik verschil op de werkvloer! Communiceren met het team werd makkelijker en met resultaat. Taken delegeren gebeurt nu met succes zonder dat ik gefrustreerd hoef te raken of mij zorgen moet maken of het wel daadwerkelijk wordt opgepakt in mijn team. Er is meer verbinding en transparantie ontstaan en het "gonst" niet meer op de werkvloer. Echt super fijn! 
Ms. Nameless
Add Your Stars
Had ik dit maar eerder geweten

Jarenlang probeerde ik mijn praktijk zelf draaiende te houden en alles zelf op te lossen. Ik voelde mezelf verantwoordelijk voor alles en dacht altijd dat ik dit zelf moest doen, omdat ik zelf de keuze had gemaakt voor een eigen praktijk. Inmiddels weet ik wel beter. Sinds ik in het programma praktijksucces ben gestapt, bereik ik ineens wel positieve stappen. Mijn patiëntenbestand groeit, en ik merk dat het personeelsverloop minder is geworden sinds ik in het programma ben gedoken. Er is weer ruimte voor een positief vooruitzicht, ook financieel. Niet alle onderdelen zijn voor mij een hobby om aan te werken, maar het geeft zo ontzettend veel inzicht en het is heel erg prettig om te weten waar je staat en wat er juist wel mogelijk is. Het voelt echt alsof ik de touwtjes veel meer in handen heb gekregen.

Ms. Nameless
Add Your Stars
Ik dacht dat leiderschap niet voor mij was weggelegd

Ik heb altijd gedacht dat ik geen goede leider was en dit ook nooit kon worden. Door de 1-op-1 gesprekken met Michelle is het voor mij meer dan helder geworden dat ik mezelf hierin tegenhield. Ik ben zo blij dat ik nu meer ontspannen zorg kan verlenen en niet meer continu mijn oren en ogen open hoef te houden om te checken of mijn medewerkers wel de kwaliteit leveren die ik wens in mijn praktijk. De onrust op de werkvloer is minder geworden en het  team is ineens veel meer gemotiveerd en betrokken. Echt fantastisch. Ook heb ik geleerd om nu vooruit te kijken naar de toekomst, naar mijn pensioen en de weg hier naartoe met een plan. Niet meer steeds in het diepe hoeven duiken, maar veel meer helderheid en rust!

Ms. Nameless
Add Your Stars