Voor praktijkhouders

Haal het maximale uit jouw zorgpraktijk voor een winstgevende toekomst

Complete cursusprogramma's voor een succesvolle praktijk

Praktijksucces

Leer stap-voor-stap van A tot Z hoe je kunt bouwen aan jouw succesvolle en winstgevende praktijk  en weer met passie kunt ondernemen in de zorg. 

Praktijksucces VIP

Krijg 12 weken lang 1-op-1 begeleiding bij het creëren van jouw droompraktijk. Wekelijks contact waarbij we jouw praktijk zullen tillen naar een hoger niveau! 

Ontdek de sleutels voor een financieel stabiele en gezonde praktijk

Financieel meesterschap in de praktijk: van zorg naar groei

Dit programma leert je alles wat je moet weten over financiële controle en efficiënte strategieën om financieel stabiel te worden en te groeien. Je leert hoe je financiële doelen en ambities kunt bereiken, evenals de kunst van het beheren van je praktijkfinanciën op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Arbeidsconflict snel en doeltreffend oplossen?

Wat doe jij met je tijd en die droom voor jouw praktijk?

Deze vraag stel ik regelmatig aan praktijkeigenaren. Je bent kei goed in jouw vakgebied en hebt met veel passie en plezier een praktijk gestart of overgenomen. De praktijk begint te groeien, net als het patiëntenbestand. Je hebt nu (meer) medewerkers nodig en het begint daarom steeds meer op een professionele praktijk te lijken. Misschien is je praktijkruimte zelfs te klein geworden.


Super gaaf toch?

Wat is jouw huidige praktijkstatus?

 • Je weet dat een andere aanpak nodig is voor jouw praktijk, maar je weet niet hoe of waar te beginnen
 • Het lukt niet om de balans te vinden tussen patiëntenzorg en de praktijkvoering
 • Je slaagt er niet in om je team de zorgkwaliteit te laten leveren aan je patiënten die jij voor ogen hebt
 • Er is regelmatig onrust op de werkvloer
 • Je hebt zorgen om de financiële gezondheid van je praktijk
 • Je hebt weinig kaas gegeten van het ondernemen en de praktijkvoering
 • Er is (te) vaak personeelsverloop in de praktijk
 • Je slaagt er niet in om te groeien qua patiëntenbestand en omzet
 • Er is een gebrek aan goede communicatie in je team
 • Je loopt vaak achter de feiten aan en het lukt nauwelijks om tijd vrij te maken voor praktijkzaken
 • Je wilt graag werken, maar ook rust en vrijheid
 • Je hebt het gevoel dat je het overzicht kwijt raakt in je praktijk
 • Het lukt niet om meer motivatie en betrokkenheid te krijgen vanuit je team
 • Je ervaart stress door schaarste op de arbeidsmarkt, de continu veranderende wet- en regelgeving, kwaliteitseisen en vergoedingen

Dat ideale plaatje voor jouw praktijk...

Naast het plezierige werk met patiënten heb je er ook veel taken en verantwoordelijkheden bij gekregen. Je stopt je vrije uren in “regelzaken” of schrapt zelfs patiënten uit je agenda om dingen te kunnen regelen. Je wilt vooral zoveel mogelijk zelf oplossen. Je kiest een middenweg, want je wilt je patiënten tevreden houden, maar ook controle houden over wat er in de praktijk gebeurt en weten of je medewerkers de kwaliteit leveren die jij voor ogen hebt. Je bent super blij met jouw praktijk, maar je had het toch anders voorgesteld toen je eraan begon. Je bent vaker gestrest en neemt nu genoegen met situaties terwijl je ze voorheen altijd wist aan te pakken of zelfs kon voorkomen.


En nu...

Wat ga je doen? 


Ga je door en neem je genoegen met hoe het nu gaat, en weet je zeker dat je geen spijt zult krijgen in de toekomst?


Of neem je nu het besluit om jouw ideale praktijk alsnog vorm te geven en werkelijkheid te laten worden?

A journey of a thousand miles begins with a single step

Tijdelijk ondersteuning nodig in jouw praktijk?

Je wilt op korte termijn positieve resultaten bereiken. Als neutrale professional, kan ik een praktijksituatie vrij snel inschatten en aangeven wat er bijvoorbeeld nodig is om de praktijkorganisatie goed op de rit te krijgen of adviseren welke strategische beslissingen het beste genomen kunnen worden.


Bij welke situaties kun je mij inschakelen: 


 • Tijdelijke vervanging van de functie praktijkmanager
 • Reorganisatie
 • Verandermanagement, herstructurering en optimalisatie
 • Oplossen van arbeidsconflicten
 • Crisismanagement
 • Coaching en advisering voor de praktijkhouder 
 • Het coachen en begeleiden van praktijkmanagers op de werkvloer
 • Implementeren en vormgeven van de functie praktijkmanagement
 • Implementeren en vormgeven van overige functies of systemen
 • Kwaliteitsverbetering

Ervaringen van praktijkhouders

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Blij met de veranderingen

Een aantal dingen moesten veranderen in mijn praktijk maar ik liep iedere keer aan tegen het personeel omdat ze vast geroest zaten n hun oude werkwijzen. Michelle heeft in aanzienlijke tijd ervoor gezorgd dat de veranderingen op een positieve en effectieve manier werden doorgevoerd. Dit heeft me veel tijd, geld en kosten bespaart! 
Meteen al resultaat
Het praktijksucces programma heeft vanaf de eerste les al zoveel effect gehad. Ik heb de touwtjes in handen en merk zichtbaar verschil in het samenwerken. Ik heb overzicht in mijn financiën en meteen plannen gemaakt voor over een jaar waar ik wil staan met mijn praktijk en financieel. Ik had nooit verwacht dat op het gebied van marketing vrij simpel veel meer winst te behalen valt! Dat was echt een eyeopener! De patiënten ervaringen zijn drastisch verbeterd en ik merk nu al groei! 

Gericht en professioneel

Michelle heeft mij geholpen met de zoektocht naar een nieuwe praktijkmanager. Ik had helaas al twee keer een mis match gehad en wilde nu een professional erbij om mij te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor een nieuwe manager. Michelle heeft mij hier heel goed bij geholpen en vooral inzicht gegeven. Hierdoor is mij meteen duidelijk geworden waarom ik voorheen de verkeerde beslissing nam en waar ik op moet letten om de juiste mensen in mijn team te krijgen. 

Veel gestelde vragen

Ik heb hulp nodig, maar ik twijfel nog over welke richting ik op moet met mijn praktijk. Kan ik beter wachten tot ik een beslissing genomen heb? 

Juist in dit geval, is het heel goed om in te stappen. Door mijn programma of begeleiding ben je namelijk veel sneller in staat weloverwogen beslissingen te nemen voor jouw praktijk.


Momenteel heeft mijn praktijk het financieel zwaar. Zijn er mogelijkheden waardoor ik toch jouw hulp kan inschakelen?

Ja, het is mogelijk om programma's of begeleiding in één keer te voldoen, of in maandelijkse termijnen via automatische incasso.Ik weet niet of ik moet kiezen voor het complete programma of losse fysieke begeleiding. Kun je mij hierbij helpen? 

Jazeker, we kunnen een gratis groeigesprek inplannen om te kijken of we een klik hebben en wat voor jouw praktijksituatie het beste zal zijn. 


Ik twijfel of mijn praktijksituatie of sector geschikt is voor het programma of begeleiding. Wat nu?

Met een gratis groeigesprek kunnen we jouw situatie bespreken zodat ik een goed beeld heb en je een passend en vrijblijvend advies kan geven. 

Een gratis groeigesprek in plannen?