Tijdelijke praktijkondersteuning

Professionele begeleiding op het juiste moment

Een optimale praktijkorganisatie dankzij deskundige ondersteuning

Hoe fijn kan het zijn om tijdelijk die ondersteuning te krijgen van een professional die je nodig hebt op dat moment in jouw praktijk? Dat is de reden waarom ik al mijn opgebouwde kennis en ervaring van de afgelopen 19 jaar zoveel mogelijk deel met praktijkhouders- en managers om ze verder te kunnen helpen wanneer ze zijn vastgelopen met hun praktijk. 

Tijdelijke vervanging praktijkmanager

Laat je praktijk zonder problemen soepel door draaien dankzij een ervaren interim praktijkmanager

Coaching en advisering 

Een spiegel, deskundig advies of juist die ene duw in de rug wanneer je die nodig hebt voor jouw praktijksituatie 

Begeleiding op de werkvloer

Trainen van medewerkers en implementeren van (nieuwe) functies, systemen of technologieën

Reorganisatie en veranderingsmanagement

Hulp bij overnames of fusies, invoeren van nieuwe processen, technologie of bedrijfsmodellen.

Herstructurering en optimalisatie

Strategieën en implementatie van bijvoorbeeld efficiëntie verbetering of kosten verlagingen 

Crisismanagement

Bij noodsituaties, zoals financiële uitdagingen, juridische kwesties, of andere crisisomstandigheden

Het moet anders in jouw praktijk, maar hoe pak je het aan? 

Verandering kan een lastig onderwerp zijn, vooral als je een praktijk runt. Je kent het wel: jij en je team hebben een fijne comfortzone en houden van wat bekend is. Maar soms is verandering essentieel. Als praktijkhouder draag je een zware verantwoordelijkheid. Je wilt tenslotte goede zorg bieden aan patiënten en je team. Maar als je verandering wilt toepassen, kan je tegen flinke obstakels aanlopen. Medewerkers die tegensputteren, tijdgebrek, personeelsverloop, miscommunicatie... Het is makkelijk om terug te vallen in het oude ritme. Voor je het weet, is het jaar alweer voorbij en is er niets veranderd.


Hoe lang blijf je nog in die vicieuze cirkel hangen? 

Klaar om samen jouw praktijkdoelen te gaan realiseren? 

De kracht van praktijkmanagement

Als geen ander weet ik dat je als praktijkmanager een vliegende keep bent. Je moet flexibel, stressbestendig zijn en veel aanpassingsvermogen bezitten. Je hebt een uitgebreid takenpakket en vele kwaliteiten. Net zoals mensen verschillend zijn, zijn er ook verschillende managers. Er is dan ook niet per se sprake van goed of fout. Er zijn tenslotte verschillende benaderingen, werkwijzen, karakters en persoonlijkheden. Dat zorgt er juist voor dat er een mooie dynamiek kan ontstaan tussen een manager en een praktijk zodra deze qua eigenschappen bij elkaar passen. Toch wordt dit regelmatig over het hoofd gezien, waardoor samenwerkingen stuklopen.

Wat vind je belangrijk?

Zoek je als praktijkhouder zo snel mogelijk een goede praktijkmanager? Of ga je gericht op zoek naar iemand om op te kunnen bouwen, die past bij jou, je praktijk en je team?

Andersom geldt hetzelfde. Wat vind je belangrijk als praktijkmanager? Zo snel mogelijk een nieuwe baan? Of zoek je naar een praktijk voor de lange termijn die echt bij jou past, bij jouw stijl als manager en als persoon?

Wat je ook doet, zorg dat je de tijd neemt om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Te snel met iemand in zee gaan omdat je zo snel mogelijk een praktijkmanager nodig hebt, is vaak een oplossing voor de korte termijn. Het gevoel om een samenwerking aan te gaan moet van beide kanten goed zijn. Het gaat tenslotte om veel verantwoordelijkheden en daarbij hoort het opbouwen van wederzijds vertrouwen. Zonder vertrouwen is het voor zowel de praktijkhouder- als manager geen haalbare kaart om succes in een praktijk te kunnen bereiken. 

Wat doe je als je geen praktijkmanager meer hebt en niemand kunt vinden? 

In dat geval kan ik je helpen met de zoektocht naar een geschikte praktijkmanager die past bij jou en jouw praktijk. Hiervoor zal ik kijken naar jou als praktijkhouder, jouw praktijk en je team om een goed beeld te kunnen vormen. Daarnaast zal ik je vragen wat jij belangrijk vindt, welke vereisten er zijn als het gaat om de praktijkvoering enzovoort. Indien gewenst kan ik je hierover ook adviseren en spiegelen wat je nodig hebt om de juiste praktijkmanager te vinden. Door dit plaatje helder te krijgen, kunnen we veel gerichter opzoek naar een praktijkmanager voor een langdurige samenwerking en is de kans van slagen veel groter.


Maar zonder een praktijkmanager, hoe pak je dat aan in de tussentijd?

De praktijkmanager op het juiste moment

Voorkom stress, tijdgebrek en onrust op de werkvloer door op tijd een ervaren deskundige in te schakelen in jouw praktijk. Vraagstukken en problemen worden professioneel opgepakt en opgelost, de personeelsadministratie blijft up tot date, er is een aanspreekpunt en de volledige praktijkorganisatie blijft soepel doorlopen. 

Tijdelijk ondersteuning nodig in jouw praktijk? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek!

Wat anderen over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik dacht dat leiderschap niet voor mij was weggelegd

Ik heb altijd gedacht dat ik geen goede leider was en dit ook nooit kon worden. Door de 1-op-1 gesprekken met Michelle is het voor mij meer dan helder geworden dat ik mezelf hierin tegenhield. Ik ben zo blij dat ik nu meer ontspannen zorg kan verlenen en niet meer continu mijn oren en ogen open hoef te houden om te checken of mijn medewerkers wel de kwaliteit leveren die ik wens in mijn praktijk. De onrust op de werkvloer is minder geworden en het  team is ineens veel meer gemotiveerd en betrokken. Echt fantastisch. Ook heb ik geleerd om nu vooruit te kijken naar de toekomst, naar mijn pensioen en de weg hier naartoe met een plan. Niet meer steeds in het diepe hoeven duiken, maar veel meer helderheid en rust!

Eindelijk meer rust op de werkvloer

Dankzij alle inzichten die ik van Michelle heb gekregen, ben ik eerst aan de slag gegaan met mezelf. Direct al merkte ik verschil op de werkvloer! Communiceren met het team werd makkelijker en met resultaat. Taken delegeren gebeurt nu met succes zonder dat ik gefrustreerd hoef te raken of mij zorgen moet maken of het wel daadwerkelijk wordt opgepakt in mijn team. Er is meer verbinding en transparantie ontstaan en het "gonst" niet meer op de werkvloer. Echt super fijn!

De voordelen van tijdelijke ondersteuning in jouw praktijk

 • Volledig ontzorgd dankzij interim management
 • Een aanspreekpunt voor je team
 • Een sparringpartner
 • Onafhankelijke coaching en advies
 • Begeleiding bij financiële uitdagingen of crisisomstandigheden
 • Effectief toepassen van herstructurering en veranderingsmanagement 
 • Implementeren van nieuwe functies, systemen of technologieën
 • Een stok achter de deur wanneer je het nodig hebt
 • Hulp bij arbeid juridische vraagstukken
 • Conflicten op de werkvloer snel opgelost
 • Trainen van medewerkers
 • Succesvol begeleiden van een reorganisatie